Conținut principal

Cum să găsești parfumul perfect pentru tine

5 sfaturi în găsirea parfumului perfect pentru tine.

Nu doar numărul mare de parfumuri care există poate face cumpărăturile de parfumuri să se simtă descurajante. Ar trebui să alegi o apă de parfum sau o apă de toaletă? Un parfum care miroase grozav pe o bandă de testare se va traduce în pielea ta? Ce note de parfum sunt cele mai bune pentru ce anotimp? Lumea parfumurilor este plină de subtilități care fac dificilă găsirea unui singur „miros de semnătură” pentru toți, cu excepția celor mai experimentați pasionați de parfumuri. Pentru a ușura procesul, iată cinci sfaturi de parfum de la Lancôme care te vor asigura că următorul parfum este o potrivire perfectă.

Sfatul#1 Nasul tău știe: Alege o familie de parfumuri

Parfumurile pot fi împărțite în „familii de parfumuri”—florale, citrice, orientale, lemnoase etc. (Majoritatea aromelor aparțin mai multor arome.) Când testezi parfumurile, începe să acorzi atenție care dintre aceste profiluri de parfum te atrag cel mai mult la prima adulmecare. În timp, va apărea un model care te poate ajuta să te orientezi mai bine căutarea. Iată câteva dintre familiile de parfumuri din care fac parte aromele Lancôme:

Arome florale
Miracle Eau de Parfum – note de bujor, trandafir, frezie
Idôle Eau de Parfum – note de iasomie, 4 tipuri de trandafiri

Arome florale orientale
La Vie Est Belle Eau de Parfum – note de iris, vanilie, patchouli

Arome florale fructate
Trésor Eau de Parfum – note de piersică, trandafir, lemn de santal

Arome citrice
Ô de Lancôme Eau de Toilette – note de lămâie, miere, lemn de santal

Sfatul#2 Uită de blorrere, testează parfumurile pe pielea ta

Odată ce ai restrâns selecția la unul sau două parfumuri, testează-le pe piele, mai degrabă decât pe un blotter, pentru a-ți da seama cum să alegi parfumul potrivit pentru chimia corpului tău. Sfat: nu alege imediat! După ce ai testat un parfum pe tine, lasă-i aproximativ o jumătate de oră pentru a vedea cum se dezvoltă profilul lui pe pielea ta. (Timp suficient pentru a bea o cafea sau a face o plimbare.)

Sfatul#3 Nu testa prea multe parfumuri pe tine în același timp

Dacă nu ești sigură ce îți place, cel mai bine este să încerci nu mai mult de trei parfumuri simultan. Dincolo de asta, simțurile tale vor fi copleșite și vei fi mai puțin capabilă să faci distincția între mirosuri. (Un truc folosit de parfumieri: pentru a-ți „resetați” nasul între teste, încearcă să adulmeci cotul.) Și, desigur, este întotdeauna o idee bună să ceri sfatul personalului de la ghișeu. Este datoria lor să fie familiarizați cu o gamă largă de arome – așa că sunt șanse mari să te poată ajuta să-ți restrângi căutarea.

Sfatul#4 Concentrarea contează

Ca regulă generală, concentrația de uleiuri esențiale dintr-un parfum este cea care determină cât va dura acesta. Absolu de Parfum conține cea mai mare concentrație, urmată de Eau de Parfum, Eau de Toilette și, în final, Eau Fraîche.

Sfatul#5 Nu poți alege doar unul? Alege două parfumuri!

Continuă și alege două arome - una pentru primăvară și vară și una pentru toamnă și iarnă. La temperaturi mai calde, poți opta pentru parfumuri mai ușoare, deoarece parfumul se difuzează mai ușor prin aer. Pe vreme rece, când mirosul își pierde o parte din putere, parfumurile picante, moscate și orientale cu concentrații mai mari tind să funcționeze cel mai bine.

Ești gata să începi căutarea parfumului tău? Cumpără parfumurile Lancôme aici.

Cumpără selecția

Mesaj pentru orientare
Pentru cele mai bune experiențe, te rugăm să întorci dispozitivul